REVALIDATIE

Arbeidsgerelateerd
Sportgerelateerd
Pre- en postoperatief

ARBEIDSGERELATEERD

Momenteel zit u aan uw computer en vraagt u zich misschien wel af waar de tintelingen vandaan komen in handen of vingers aan het einde van uw werkdag? Het gevoel alsof er elastiekjes om uw arm of nek gespannen zitten? Of aan het einde van de dag zo’n zwaar gevoel in de rug? Of ’s ochtends veel tijd nodig hebben om op te staan? Mogelijk dat deze klachten arbeidsgerelateerd zijn.

De fysiotherapeuten van Fysio Aalten hebben veel ervaring met arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten. Klachten aan de armen, nek en/of schouders (KANS) werden vroeger RSI genoemd. De Engelse term is “Complaints of Arm Neck and Shoulders” (CANS). Deze klachten kunnen zowel veroorzaakt worden door fysieke (over)belasting (denk aan uw werkplekinrichting), als door mentale belasting zoals stress, werkdruk of belastende thuissituaties. Afhankelijk van de mate waarin de klachten aanwezig zijn, is het belangrijk de activiteiten die de klachten veroorzaken aan te passen. Bewegen of sporten zal de belastbaarheid verhogen.

SPORTGERELATEERD

Fysio Aalten biedt de volgende specialismen aan:

 • Sportspecifieke revalidatie, zowel conservatief als post-operatief.
 • Trainingadvies, zowel ter voorkoming van blessures als het verbeteren van de sportprestatie.
 • Trainingsbegeleiding, aan de hand van sportspecifieke testen wordt een op maat gemaakt trainingsprogramma aangeboden.
 • In het verleden is samengewerkt met sporters uit alle sporttakken. Zowel Olympische sporters, eredivisieclub AZ, World Tour Cycling Team Sunweb en DSM, regionale atleten als amateur teamsporters zijn het werkterrein van de sportfysiotherapie van Fysio Aalten (geweest).

Voor een maximaal resultaat wordt door alle disciplines onder één dak doelgericht gewerkt. Indien nodig is er multidisciplinair overleg. Fysio Aalten heeft goede contacten met medisch specialisten, trainers en wetenschappers om een zo goed mogelijke zorg aan te bieden.

PRE- EN POSTOPERATIEF

De fysiotherapeutische begeleiding na een operatie vereist specialistische kennis. Niet alleen kennis van de te volgen richtlijnen, maar ook de kwaliteit van de revalidatiemogelijkheden bepalen grotendeels het herstel. Fysio Aalten heeft, naast jarenlang opgedane kennis door specifieke scholing en werkveld, de beschikking over een groot arsenaal van professionele revalidatietoestellen. In iedere fase, pre- en postoperatief is daardoor een individuele begeleiding mogelijk.

 • VKB, voorste kruisband operaties.
 • Arthroscopieën.
 • HNP, hernia operaties.
 • TKP, Totall Knee Protheses
 • THP, Totall Hip Protheses.
 • Overige orthopedische ingrepen.
 • Voor schouder, wervelkolom, heup, knie en enkel wordt volgens richtlijnen behandeld zoals afgesproken met de medisch specialisten.

Ons team kan een duidelijk en onderbouwd advies geven indien er vragen zijn over te volgen ingrepen. De collegae worden regelmatig voor een second opinion ingezet voor het onderzoeken van schouders, wervelkolom, heupen, knieën en enkels bij onduidelijke klachten. Met de onderzoeksresultaten wordt tezamen met de huisarts een advies gegeven. Voor eventueel verder onderzoek is er nauw contact met verschillende medisch specialisten in Nederland.